Ohjeita

Chez Marianne 1:n verkkoharjoitukset on luotu lähinnä Chez Marianne 1 -kirjaa opiskelevien tai sitä kertaavien apuvälineeksi. Osa harjoituksista on haastavia ja niiden suorittaminen edellyttää kirjassa esitettyjen asioiden hallintaa.

 

Voit ostaa Chez Marianne -kirjan edullisesti suoraan kustantajan verkkokaupasta klikkaamalla tätä linkkiä.

 

Chez Marianne 1:n verkkoharjoitukset sisältävät kirjan kappaleisiin liittyviä tehtäviä, sanelu- ja tekstinymmärtämistehtäviä, sanasto- ja tilanneharjoituksia, käännöslauseita sekä rakenneharjoituksia. Aineistossa on myös fraaseja, kielioppia sisältäviä tietoiskuja sekä osaamista mittaava testiosuus.

 

Laitteistovaatimukset:

 

Verkkoharjoitusten tekemiseen tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys ja webbiselain. Tietokoneessa on myös oltava asennettuna Flash Player -ohjelma, ja Java Script -oletuksen on oltava päällä.

 

Symbolit ja kurssin sisällä liikkuminen:

 

Croissant on jaettu neljään osaan: A, B, C ja D.

 

A-osa sisältää oppikirjan kappaleiden kertaukseen tarkoitettuja harjoituksia. Tehtävät on ryhmitelty kappaleiden mukaiseen järjestykseen ja niissä harjoitellaan ja kerrataan samoja asioita kuin kyseisissä oppikirjan kappaleissa.

 

B-osa sisältää sanasto- ja tilanneharjoituksia. Ne eivät ole suoraan sidoksissa oppikirjan kappaleisiin.

 

C-osa sisältää rakenneharjoituksia. Tehtävien otsikot on nimetty kyseisen kielioppiasian mukaisesti ja harjoituksiin liittyy myös niiden sisältöä selventäviä tietoiskuja.

 

D-osa sisältää testejä, joilla voit mitata omaa osaamistasi. Eri aihealueita testaamalla pääset selville siitä, mitkä opiskelemistasi asioista kaipaavat vielä kertausta.

 

Hillopurkki sisältää hyödyllisiä fraaseja. Ne auttavat sinua selviämään sujuvasti ranskaksi arkipäivän tilanteista.
Hunajapurkki on paikka, jonne kurssin käyttäjät voivat jättää kysymyksiä ja muuta kurssiin liittyvää palautetta.
Kahvikuppi sisältää nämä parhaillaan lukemasi ohjeistukset ja voit aina palata lukemaan niitä, mistä tahansa kurssin osasta.

 

Yllä olevat symbolit löytyvät kaikilta verkkoharjoitusten sivuilta ja voit siirtyä haluamaasi osioon sivun yläreunassa olevaa symbolia klikkaamalla.

 

Voit siis edetä haluamassasi järjestyksessä, vaihtaa vapaasti osiosta toiseen tai palata etusivun päävalikkoon painamalla Chez Marianne-tekstiä.

 

Tehtävien tekeminen:

 

Lue tarkkaan harjoitusten alussa oleva tehtävänanto. Vastatessasi kiinnitä erityistä huomiota oikeinkirjoitukseen, sillä ohjelma ei hyväksy väärin kirjoitettuja vastauksia.

 

Erikoismerkit, joita ei löydy suomalaisista näppäimistöistä, löydät tehtävien alareunasta. Erikoismerkkipainike lisää merkin tekstikenttään viimeiseksi. Sanan keskelle saat siirrettyä sen näin:
1. maalaa merkki hiirellä
2. leikkaa se (Ctrl + x)
3. klikkaa oikeaa kohtaa tekstissä
4. liitä merkki (Ctrl + v)

 

Huom.: ranskassa ennen huuto- ja kysymysmerkkiä sekä ennen kaksoispistettä ja lainausmerkkiä tulee välilyönti!

 

Etenemisehdotus:

 

• Lue uudelleen Chez Marianne 1 -kirjasta se kappale, jota haluat harjoitella.
• Kertaa kappaleessa käsitellyt rakenteet.
• Tee verkkoharjoitusten A-osasta valitsemaasi kappaletta koskevat harjoitukset.
• Tee seuraavaksi C-osan vastaavat rakenneharjoitukset.
• B-osasta voit vielä löytää aiheeseen liittyviä tilanne- ja sanastoharjoituksia.
• Kun olet käynyt läpi kappaleet ja tarpeelliseksi katsomasi määrän harjoituksia sekä tutustunut myös fraasiosuuteen, voit arvioida taitojasi tekemällä D-osasta löytyviä testejä.